INICI

Atenciˇ Pastoral


ATENCIÓ PASTORAL


L'Arxiprest de la Catedral us dóna la BENVINGUDA A AQUESTA PÀGINA, i es posa a la vostra disposició per a qualsevol qüestió pastoral.


L'Atenció Pastoral des de la Catedral se centra bàsicament en l'administració dels Sagraments.


Els SAGRAMENTS són signes eficaços de la gràcia, instituïts per Crist i confiats a l'Església.

Amb ells se'ns dóna la vida divina (Catecisme de l'Església Catòlica: CEC 1131)


Els set sagraments que Jesucrist ha instituït i ha confiat a l'Església són: El baptisme, la confirmació, l'eucaristia, la penitència, la unció dels malalts, l'orde sacerdotal i el matrimoni.


Entre aquests set sagraments, l'Eucaristia ocupa un lloc únic i primordial.


A més d'aquests set sagraments, l'Església celebra altres accions litúrgiques que s'anomenen sagramentals; per exemple les celebracions exequials o les benediccions.


A la Catedral, església mare de la Diòcesi, s’hi administren habitualment tots els sagraments, especialment el BAPTISME i el MATRIMONI, lliurement per a aquells qui ho demanen.


BAPTISME


És el primer de tots els sagraments i la porta de tots els altres.

Per mitjà del bany amb l'aigua ens fa néixer a la vida de Déu, ens purifica de tot pecat, ens fa fills de Déu i membres de l'Església.


Cal demanar-lo i assabentar-se de les dates possibles per a celebrar-lo i fer la preparació.


Per al baptisme d'adults, aquest periode de preparació s'anomena catecumenat.


Procediment

Per fer la reserva de la data del baptisme, contactin via mail arxiprest@catedraldegirona.org o els dimarts (de 10 a 14h.) mitjançant el número de telèfon 972215814.

MATRIMONI


És el sagrament que uneix els esposos per a fer-los signes de l'amor infinit de Déu a la humanitat i de Jesucrist a la seva Església. En el consentiment matrimonial els nuvis es comprometen a estimar-se i guardar-se fidelitat mútua per sempre i a acollir els fills que Déu els vulgui donar.


Procediment

Per fer la reserva de la data de casament, contactin via mail arxiprest@catedraldegirona.org o els dimarts (de 10 a 14h.) mitjançant el número de telèfon 972215814.

LA CATEDRAL ÉS UN LLOC DE CULTE       

Les festes i els esdeveniments diocesans més importants es celebren a la Catedral presidits pel Bisbe i amb una nombrosa concurrència de fidels.

Cada dia, els canonges del Capítol de la Catedral preguen per tota la diòcesi i pels seus habitants en la recitació de la Litúrgia de les Hores i la Missa Conventual a les 9 del matí.

Cada diumenge a les 10'30 se celebra l'Ofici diví i tot seguit a les 11 la Solemne Missa Major Conventual, que reuneix els fidels que hi volen participar.

Alguns d'ells, si ho desitgen, també venen a pregar sols durant la setmana davant del Santíssim o davant d'alguna capella o d'algun sant.

UN MONUMENT HISTÒRIC

Construïda amb la pedra gris de Girona, la catedral fa present en els seus murs l’època romana, la carolíngia, la romànica i sobretot la gòtica i la barroca: testimoni del geni artístic i de la fe dels nostres avantpassats guardant fidel memòria del nostre passat : la vida de la ciutat, de la diòcesi i del país, arrelat en la tradició cristiana.

UN LLOC D’ACTIVITATS CULTURALS

L'Arxiu Capitular, que aplega la documentació històrica de la Catedral, és una font inesgotable i riquíssima per als nombrosos investigadors i historiadors que el freqüenten. (VEGEU LA SECCIÓ: ARXIU)

Les visites al Tresor de la catedral ofereixen als visitants i turistes la possibilitat de descobrir l'arquitectura de la Catedral, els relleus escultòrics del claustre, els retaules, els vitralls, l'orfebreria, els ornaments litúrgics, els tapissos, els manuscrits, i sobretot, el còdex del "Beatus" i el tapís de la Creació. (VEGEU LA SECCIO: VISITES)

En certes dates assenyalades es programen concerts i audicions d’orgue.Contacte i informació


arxiprest@catedraldegirona.org


Tel. 972 21 58 14 (dimarts de 10 a 14 h)

Servei d'Atenció Pastoral de la Catedral

Mn. Joan Baburés i Noguer
Canonge Arxiprest i Mestre de CerimòniesPl. Catedral, s/n
17004 Girona
Tel./Fax 0034 972 21 58 14

Atenció pastoral:
arxiprest@catedraldegirona.org

Arxiu:
arxiu@catedraldegirona.org

Visita cultural:
visites@catedraldegirona.org

Altres:
capitol@catedraldegirona.org

Web: http://www.catedraldegirona.org