INICI

Visites  |  Activitats didÓctiques  |  Descobrim la Catedral

Descobrim la Catedral

La catedral de Girona és molt més que un monument. A més de ser un símbol emblemàtic, ens pot ajudar a conèixer una mica millor la història de la ciutat i dels seus habitants al llarg dels segles. Tant el temple com totes les obres d’art que conté són el signe del que la catedral ha estat en el passat i és encara avui.

 

Què fem?

Visita comentada de tot el conjunt monumental de la Catedral de Girona. Durant l'activitat coneixerem la dimensió de la Catedral com a centre de culte cristià i la relació que ha mantingut amb la ciutat sobretot al llarg de l’època medieval. D’aquesta manera ens adonarem que la Catedral ha estat des de sempre un centre espiritual, econòmic, assistencial i cultural clau.

A l’església hi veurem la nau gòtica més ampla del món i aprendrem què és una catedral, més enllà d’un monument artístic. A algunes de les capelles hi veurem exemples de l’art de diverses èpoques (gòtic, barroc, escultura, pintura...).

Dins del Tresor ens fixarem en alguns dels objectes d’art (orfebreria, miniatura...) per conèixer la seva història i sobretot la seva funció per al culte.

Finalment al claustre visitarem l’espai on feien vida els canonges i aprendrem algunes característiques de l’art romànic.

 

Durada

1h 30min

 

A qui s’adreça

Primària (cicles mitjà i superior), ESO i Batxillerat

Objectius didàctics:

- Adquirir una visió general de la catedral com a monument històric.

- Comprendre l'edifici i els objectes d'art de la catedral en relació amb la seva funcionalitat cultual.

- Conèixer l’organització social en època medieval i la importància del fet religiós.

- Descobrir els elements històrics, arquitectònics i humans vinculats amb la catedral.

- Experimentar vivencialment els espais de l’arquitectura de la catedral i sensibilitzar en la valoració del patrimoni cultural.

 

Lloc de realització

Catedral de Girona

 

Inscripcions

Catedral de Girona – Atenció als Grups

visites@catedraldegirona.org